Aurinkoisen päivän saariretki ja pohdintaa korona-ajasta

Moikka moi ihana lukijani!

Koronarajoitukset ovat suurelta osin purettu ja se näkyy meillä myös täällä saaristossa. Mökkeilijöitä, kalastajia, veneilijöitä ja ulkoilijoita näkyy liikkeellä ennemmän kuin aiemmin koskaan olemme nähneet!

Onkipaikkojen lähistöjen tienvierustat on parkkeerattu autoja täyteen, venesatama oli niin täynnä autoja, että omamme tuskin mahtui joukkoon, jne. Ihmiset ovat selvästi liikkeellä nyt kotimaassa ja lähistöllä, koska karanteenista on saatu tarpeekseen ja suurimman osan ulkomaanmatkat on peruttu.

Tässä onkin nyt lähimatkailulla edessään ehkä todellinen kulta-aika ja nähdään ketkä osaavat sen tuotteistaa ja ketkä eivät. Korona-aika on yrittäjyyteen liittyen ollut varsin mielenkiintoista seurattavaa muutenkin. On näkynyt runsaasti lopettamisia, mutta myös runsaasti kukoistusta. Korona on laittanut yrittäjien keskseliäisyyden ja vieterin koetukselle! Tämä aika on näyttänyt keillä on kykyä sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja ketkä jäävät tuleen makaamaan.

Olen seurannut aika läheltä useankin eri yrityksen toimia koronan aikana ja huomannut miten jopa samalla alalla olevista yrityksistä jotkut lamaantuivat heti asiakasvirran tyrehdyttyä ja löivät lapun luukulle, ja toiset taas keksivät jonkin toisenlaisen konstin tehdä myyntiä ja kukoistavat jopa normaali aikaakin paremmin parhaillaan.

Itsellämme on korona vaikuttanut pahiten ehkä tarvikkeiden, materiaalien ja raaka-aineiden saantiin. Lisäksi erittäin paljon pidentyneet toimitusajat kaikilla edellä mainituilla sitoo todella paljon rahavaroja, kun useita asioita on kymmenillä tuhansilla maksettu etukäteen ja tavaran saa tuottamaan vasta useiden kuukausien päästä maksamisesta. Mutta se on sitä koronaelämää, minkäs sille tekee. Se on joko kestettävä ja selvittävä, tai sitten lyötävä lappu luukulle.


Tänään tehtiin ihana saariretki mieheni kanssa tuohon eräälle lähisaarelle. Aurinko paistoi ja oli melko tyyni ilma. Olimme aikaisin liikkeellä ja hyvä niin, sillä moni asumaton luonnonsatamainen saari oli jo varattu jollekin venekunnalle ja tähänkin saareen pyrki jo seuraava meidän juuri poistuessa 😀

Tutkimme saarta jalkaisin ja kuuntelimme useiden eri lintujen laulua. Näimme vesilintujen ohilentoja ja saimmepa nähdä joutsenekin tulevan rantaan hetkeksi lepäämään.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Kävelyn jälkeen istahdimme jonkun tekemälle nuotiopaikalle ja laitoimme oman kertakäyttögrillin “tulille”. Grillasimme pari makkaraa ja makkaroiden paistuessa grillissä, söimme ihanat sokeriset possumunkit!

Se mikä tälläkin asumattomalla saarella pisti silmään, niin paikalta löytyi useita grillin ritilöitä sekä tölkki. Grillin ritilät toki on voitu jättää tarkoituksella seuraavaa kertaa varten, mutta tölkin tuominen saarelle, joka on vain villieläinten hallitsema, on mielestäni todella välinpitämätöntä. Tölkin tuojan on nimittäin ollut pakko pakata itselleen retkivene, nähdä ajamisen ja rantautumisen vaiva päästäkseen paikalle tölkki mukanaan, niin miksei voi nähdä vaivaa ja viedä sitä tölkkiä mennessään?

Itsellämme on aina useitakin roskapusseja mukanamme ja laitamme kaikki roskamme aina pussiin ja viemme pussin kotiin roskikseen. Toki meillä tuolla Förbyn marinassa olisi myös roskikset, mutta monesti emme jaksa siellä pysähtyä, joten pussi kulkeutuu helpoiten omaan kotiroskikseen. Tänään mukana tuli jälleen myös jonkun toisen jättämä roska.

Päivä oli mitä ihanin ja tällaiset päivät antavat hyvin kontrastia muulle arjelle <3 Kiitos, että luit 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Luonnonkosmetiikka vs synteettinen, tiedätkö mitä ihollesi todella levität?

Mikä merkitys on pitkien ainesosaluetteloiden piilokemikaaleilla? Testaamani brändin kasvovoide sisälsi veden jälkeen runsaasti silikonia, ja sen ainesosaluettelossa oli huomattavasti enemmän erilaisia ainesosia. Joukossa oli myös useita ainesosia, jotka itse luokittelen kosmetiikan pahiksiksi. Rehellisesti sanottuna, näitä ainesosaluetteloita tutkittuani en uskaltanut testata tuotteita yhtä päivää pidempään terveyteni uhalla, vaikka olisinkin ollut utelias näkemään pidempiaikaiset vaikutukset.

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

USKOMATON MÄÄRÄ KÄSITYÖTÄ, SAAREN TAIKA, PIENYRITYS SUURELLA LIIKEVAIHDOLLA!

Kuten jutusta huomaat, Saaren Taian toiminta on aitoa käsityötä, jokaisessa vaiheessa ja vaikka liikevaihtomme on luokassaan suurin, on yrityksemme kuitenkin pieni perheyritys, jossa asiat tehdään käsin.

Huono-osaisesta miljonääriksi

Huono-osaisesta miljonääriksi

Täällä, oman valoisan ja varustellun mökin kalliosella rannalla kaukaisen unelman voi kirjaimellisesti maistaa suolana kielen päässä. Meriveden piristävänä pirskahduksena poskilla.

Jollakin kummallisella tavalla maailmankaikkeus on halunnut antaa minulle hetkeksi jotakin hyvää, ja toivon joka päivä, ettei sitä otettaisi minulta pois, ainakaan ihan vielä.

Tuotekehitys, Saaren Taika vs. toiset

Kosmetiikkamaailmassa on monenlaisia lähestymistapoja tuotekehitykseen, ja tänään haluan keskittyä erityisesti siihen, miksi tiedepohjainen lähestymistapa on meille niin tärkeä.

On ihanaa nähdä, että yhä useammat kuluttajat ovat valveutuneita ja kyseenalaistavat markkinointiväitteitä sekä vaativat syvällisempää tietoa väitteiden pohjalle. Erityisesti nuoremmille sukupolville haluamme tarjota tietoa, joka perustuu vankkaan tieteelliseen näyttöön, eikä vain etikettiseksikkyyteen.

%d bloggaajaa tykkää tästä: