Aurinkoisen päivän saariretki ja pohdintaa korona-ajasta

Moikka moi ihana lukijani!

Koronarajoitukset ovat suurelta osin purettu ja se näkyy meillä myös täällä saaristossa. Mökkeilijöitä, kalastajia, veneilijöitä ja ulkoilijoita näkyy liikkeellä ennemmän kuin aiemmin koskaan olemme nähneet!

Onkipaikkojen lähistöjen tienvierustat on parkkeerattu autoja täyteen, venesatama oli niin täynnä autoja, että omamme tuskin mahtui joukkoon, jne. Ihmiset ovat selvästi liikkeellä nyt kotimaassa ja lähistöllä, koska karanteenista on saatu tarpeekseen ja suurimman osan ulkomaanmatkat on peruttu.

Tässä onkin nyt lähimatkailulla edessään ehkä todellinen kulta-aika ja nähdään ketkä osaavat sen tuotteistaa ja ketkä eivät. Korona-aika on yrittäjyyteen liittyen ollut varsin mielenkiintoista seurattavaa muutenkin. On näkynyt runsaasti lopettamisia, mutta myös runsaasti kukoistusta. Korona on laittanut yrittäjien keskseliäisyyden ja vieterin koetukselle! Tämä aika on näyttänyt keillä on kykyä sopeutua nopeasti muuttuviin tilanteisiin ja ketkä jäävät tuleen makaamaan.

Olen seurannut aika läheltä useankin eri yrityksen toimia koronan aikana ja huomannut miten jopa samalla alalla olevista yrityksistä jotkut lamaantuivat heti asiakasvirran tyrehdyttyä ja löivät lapun luukulle, ja toiset taas keksivät jonkin toisenlaisen konstin tehdä myyntiä ja kukoistavat jopa normaali aikaakin paremmin parhaillaan.

Itsellämme on korona vaikuttanut pahiten ehkä tarvikkeiden, materiaalien ja raaka-aineiden saantiin. Lisäksi erittäin paljon pidentyneet toimitusajat kaikilla edellä mainituilla sitoo todella paljon rahavaroja, kun useita asioita on kymmenillä tuhansilla maksettu etukäteen ja tavaran saa tuottamaan vasta useiden kuukausien päästä maksamisesta. Mutta se on sitä koronaelämää, minkäs sille tekee. Se on joko kestettävä ja selvittävä, tai sitten lyötävä lappu luukulle.


Tänään tehtiin ihana saariretki mieheni kanssa tuohon eräälle lähisaarelle. Aurinko paistoi ja oli melko tyyni ilma. Olimme aikaisin liikkeellä ja hyvä niin, sillä moni asumaton luonnonsatamainen saari oli jo varattu jollekin venekunnalle ja tähänkin saareen pyrki jo seuraava meidän juuri poistuessa 😀

Tutkimme saarta jalkaisin ja kuuntelimme useiden eri lintujen laulua. Näimme vesilintujen ohilentoja ja saimmepa nähdä joutsenekin tulevan rantaan hetkeksi lepäämään.

Kävelyn jälkeen istahdimme jonkun tekemälle nuotiopaikalle ja laitoimme oman kertakäyttögrillin “tulille”. Grillasimme pari makkaraa ja makkaroiden paistuessa grillissä, söimme ihanat sokeriset possumunkit!

Se mikä tälläkin asumattomalla saarella pisti silmään, niin paikalta löytyi useita grillin ritilöitä sekä tölkki. Grillin ritilät toki on voitu jättää tarkoituksella seuraavaa kertaa varten, mutta tölkin tuominen saarelle, joka on vain villieläinten hallitsema, on mielestäni todella välinpitämätöntä. Tölkin tuojan on nimittäin ollut pakko pakata itselleen retkivene, nähdä ajamisen ja rantautumisen vaiva päästäkseen paikalle tölkki mukanaan, niin miksei voi nähdä vaivaa ja viedä sitä tölkkiä mennessään?

Itsellämme on aina useitakin roskapusseja mukanamme ja laitamme kaikki roskamme aina pussiin ja viemme pussin kotiin roskikseen. Toki meillä tuolla Förbyn marinassa olisi myös roskikset, mutta monesti emme jaksa siellä pysähtyä, joten pussi kulkeutuu helpoiten omaan kotiroskikseen. Tänään mukana tuli jälleen myös jonkun toisen jättämä roska.

Päivä oli mitä ihanin ja tällaiset päivät antavat hyvin kontrastia muulle arjelle <3 Kiitos, että luit 🙂

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.