Arkeni astmaatikkona, astmaatikoille sopivat pesuaineet

Arkeni astmaatikkona, astmaatikoille sopivat pesuaineet
Muun muassa monet väärät pesuaineet, väärillä pesuaineilla pestyt petivaatteet ja siitepöly saavat henkeni ahdistumaan ja hengitykseni vinkumaan. Itselläni hengenahdistus alkoi tänä vuonna jo jossakin helmikuun paikkeilla, jolloin luultavasti Euroopasta tuulten mukana lentänyt siitepöly alkoi osua tänne Etelä-Suomeen.

Kevät on astmaatikon pahinta aikaa

Mulla todettiin astma ala-aste ikäisenä ja mitä vanhemmaksi olen tullut, sen pahemmaksi astma on muuttunut. Muun muassa monet väärät pesuaineet, väärillä pesuaineilla pestyt petivaatteet ja siitepöly saavat henkeni ahdistumaan ja hengitykseni vinkumaan.

Itselläni hengenahdistus alkoi tänä vuonna jo jossakin helmikuun paikkeilla, jolloin luultavasti Euroopasta tuulten mukana lentänyt siitepöly alkoi osua tänne Etelä-Suomeen.

Huomaan sen ensimmäisenä mökillä, jossa makuuhuoneemme ikkuna on merelle päin, noin sadan metrin päästä rannasta ja linnuntietä noin 10-15 kilometrin päästä avomereltä, jota pitkin luultavasti siitepölyt pääsevät tuulten mukana ajautumaan melko esteettä mökillemme.

Mökillä astman ensioireet alkavat tuntua jo monta viikkoa ennen, ennen kuin siitepölykausi virallisesti täällä Suomessa alkaa ja näkyvää siitepölyä alkaa leijailemaan.

Kun yöllä herään hengityksen kovaääniseen vinkumiseen, tiedän, että siitepölykausi on meille herkimmille alkanut. Joskus hengitykseni vinkuu niin kovin, että siinä metelissä on vaikeaa saada unta!

Vaikea astma

Meillä on perheessä aika vaikealaatuinen astma sekä minulla, että nuorimmaisellani. Hän monesti joutuu flunssakaudella sairaalaan happiviiksiin, koska henki ei kulje vaikka käyttää säännöllisenä lääkkeenä sekä hoitavaa, että avaavaa astmalääkettä.

Itselläni on kolme astmalääkettä päivittäisessä käytössä. 

  • Hoitava, jota otetaan kahdesti aamuin illoin
  • Pitkävaikutteinen avaava, jota otetaan aamuin illoin
  • Avaava, jota otetaan tarvittaessa päivän mittaan ja annostuksena siinä minulla on, että niin monta kertaa kuin tarvitsee, joka käytännössä on tällä hetkellä 3-10 suihkausta per päivä

Astmaatikolle sopivat pesuaineet

Vaikean astmani vuoksi en todellakaan voi käyttää arjessani mitä tahansa pesuaineita! Esimerkiksi tosi moni kaupan kylpyhuoneen puhdistussuihke käy hengitykseeni ja saa aikaan hengenahdistusta sekä hengityksen vinkumista.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Samoin joskus esimerkiksi laivan hytin tai hotellihuoneen lakanoissa nukkuminen saa hengitykseni vinkumaan, vaikka luulisi, että tuollaisissa paikoissa pestäisiin hellävaraisilla pesuaineilla?!

Onneksi Saaren Taialla on apu tuohon asiaan, sillä Saaren Taika siivoussaippua käy oikeastaan likaan, kuin likaan ja sen käyttö ei käy hengitykseeni, eikä myöskään kuivata ihoani tai ärsytä käsi-ihottumaani, vaikka  siivoaisin ilman käsineitä!

Saaren Taika siivoussaippua sopii niin sisälle kuin uloskin ja kotona lähes kaikkeen mitä keksiikään puhdistaa, mm, uunin puhdistukseen, ikkunoiden pesuun, auton pesuun, puutarhakalusteiden puhdistukseen, vessan pesuun, saunan pesuun, lattioiden pesuun, tasojen puhdistukseen, you name it!

Saaren Taika siivoussaippua käy mm. kylpyhuoneen puhdistukseen

Alla muutamia Saaren Taika asiakkaiden laittamia kuvia Saaren Taika siivoussaippua kokemuksista

”Ennen ja jälkeen saunan lasiovi. Meillä tosi kalkkinen vesi (omakaivo) ja kalkki lähti hyvin Greippi siivoussaippualla.”

”Pesin valkoisen nahkasohvan Saaren Taika siivoussaippualla. Se todella toimii!”

”Oman kaivon vesi on ajan saatossa (15vuotta) aiheuttanut pahoja värjäymiä pesuhuoneen laattoihin. Luultiin, että niihin ei auta muu kuin laattojen vaihto, sillä sen verran monella eri ”tökötillä” on yritetty putsata. Toisimpa kuitenkin kävi ja nopean testauksen perusteella greippi-siivoussaippua auttoi tähänkin! En malta odottaa, että pääsen joku päivä pesemään pesuhuoneen oikein huolella, sillä tälläkin nopealla pikapesulla sai jo ihmeitä aikaan! Taidetaanpa säästyä remontilta!”

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

”Liitteenä kuvat Siivoussaippuan käytöstä pinttyneen kaasulieden puhdistuksessa. Raastoin vajaa puoli teelusikallista ja sumutin lämmintä vettä, annoin vaikuttaa 30min ja poistin tiskiharjalla ja liinalla. Ihan loisto- ja nykyään myös luottotuote!”

Saaren Taika pyykkietikka sopii astmaatikolle

Myös pyykinpesussa saan olla tarkkana millaisilla pesuaineille pyykkimme pesen, sillä moni pesuaine ja etenkin huuhteluaine saa hengitykseni yöllä vinkumaan. Onneksi kaikki Saaren Taika pyykkietikat ovat tähän mennessä sopineet minulle vaikeasta astmastani huolimatta ja lorauttamalla pyykkietikkaa reilusti, jää pyykkiinkin ihanasti raikasta tuoksua.

Mikään ei olekaan ihanampaa, kuin mennä vastapestyihin lakanoihin ja tuoksutella vaikkapa Talvi pyykkietikan raikasta ja aromaattista tuoksua lakanoissa. Se saa nukkumisenkin tuntumaan ylelliseltä!

Luulen, että pyykkietikka myös neutraloi pesuaineiden kemikaaleja, koska käyttämällä pyykkietikkaa, voin käyttää myös joitakin tuoksuvia pyykinpesuaineita ilman, että hengitykseni vinkuu öisin.

Arkeni astmaatikkona

Arki vaikean astman kanssa ei ole helppoa. On niin monta asiaa, joka voi aiheuttaa hengenahdistusta ihan noista pesuaineista lähtien hajuvesiin, hiuslakkoihin, pakokaasuihin, kukkasiin, eläimiin, pölyyn ja niin edelleen ja ärsyttävintä tässä on se, että minä kun rakastan tuoksuja! Rakastan hajuvesiä, rakastan huonetuoksuja, rakastan tuoksuvia pesuaineita, mutta astmani takia on vain harvoja tuoksuvia tuotteita mitä voin käyttää!

Saaren Taian tuotevalikoimasta onneksi toistaiseksi kaikki ovat sopineet minulle. Saaren Taika Konetiskitabletti ei aiheuta hengenahdistusta, kun avaan tiskikoneen luukun pesun jälkeen, samaten Saaren Taika astianhuuhtelukirkaste sopii käyttööni, eikä ole aiheuttanut hengenahdistusta.

Myös Saaren Taian tuoksukynttilät ja huonetuoksut ovat meillä kovassa käytössä, eikä ongelmia ole tähän mennessä vielä ollut. Ja meillä tosiaan noita huonetuoksujakin on joka huoneessa, ja pimeään vuodenaikaan vähintään kaksi kynttilää palaa kerrallaan siellä missä oleskellaan!

Mutta tällaista on arkeni vaikean astman kanssa. Itselle se on jo niin totuttua, osaan valita kaupasta nopeasti ne aineet, joita pystyn käyttämään ja kaikki mikä löytyy Saaren Taialta, niin käytämme tietenkin Saaren Taikaa, se kun on minulle monesti se ainoa merkki joka sopii, etenkin saippuoiden ja rasvojen suhteen.

Ja tätä samaa on raportoinut moni muukin hajusteherkkä, allergikko ja astmaatikko, että Saaren Taika tuotteet sopivat, jopa nekin, joissa on tuoksua.

Kokemuksia Saaren Taika tuotteista voi lukea heidän kotisivuiltaan ja kannattaa käyttää vaikkapa hakutoimintoa!

Jos etsii jotakin tiettyä asiaa, esimerkiksi nyt vaikkapa astmaatikoiden kokemuksia, niin kannattaa laittaa valikon hakukenttään ”astma kokemuksia” ja avaa haluamansa tuotteen kokemus sivun.

Sivun sisältä voi vielä hakea näppäinkomennolla ”CTRL & F” jolloin voi etsiä tiettyä sanaa tekstin seasta, eli vaikkapa sanaa ”astma” tuoksukynttilän kokemuksista, jolloin löytyy mm. seuraavaa:

”Niittyliljan tuoksu sopii makuuhuoneeseen loistavasti, siitä tykkää niin isäntä kuin emäntäkin 😉 Tykkään myrkyttömistä tuoksukynttilöistä, astmaatikkona kaikkia tuoksuvia en voi käyttää, mutta Saaren Taika tuoksukynttilät ja huonetuoksut eivät aiheuta oireita!”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: