Arkeni astmaatikkona, astmaatikoille sopivat pesuaineet

Arkeni astmaatikkona, astmaatikoille sopivat pesuaineet
Muun muassa monet väärät pesuaineet, väärillä pesuaineilla pestyt petivaatteet ja siitepöly saavat henkeni ahdistumaan ja hengitykseni vinkumaan. Itselläni hengenahdistus alkoi tänä vuonna jo jossakin helmikuun paikkeilla, jolloin luultavasti Euroopasta tuulten mukana lentänyt siitepöly alkoi osua tänne Etelä-Suomeen.

Kevät on astmaatikon pahinta aikaa

Mulla todettiin astma ala-aste ikäisenä ja mitä vanhemmaksi olen tullut, sen pahemmaksi astma on muuttunut. Muun muassa monet väärät pesuaineet, väärillä pesuaineilla pestyt petivaatteet ja siitepöly saavat henkeni ahdistumaan ja hengitykseni vinkumaan.

Itselläni hengenahdistus alkoi tänä vuonna jo jossakin helmikuun paikkeilla, jolloin luultavasti Euroopasta tuulten mukana lentänyt siitepöly alkoi osua tänne Etelä-Suomeen.

Huomaan sen ensimmäisenä mökillä, jossa makuuhuoneemme ikkuna on merelle päin, noin sadan metrin päästä rannasta ja linnuntietä noin 10-15 kilometrin päästä avomereltä, jota pitkin luultavasti siitepölyt pääsevät tuulten mukana ajautumaan melko esteettä mökillemme.

Mökillä astman ensioireet alkavat tuntua jo monta viikkoa ennen, ennen kuin siitepölykausi virallisesti täällä Suomessa alkaa ja näkyvää siitepölyä alkaa leijailemaan.

Kun yöllä herään hengityksen kovaääniseen vinkumiseen, tiedän, että siitepölykausi on meille herkimmille alkanut. Joskus hengitykseni vinkuu niin kovin, että siinä metelissä on vaikeaa saada unta!

Vaikea astma

Meillä on perheessä aika vaikealaatuinen astma sekä minulla, että nuorimmaisellani. Hän monesti joutuu flunssakaudella sairaalaan happiviiksiin, koska henki ei kulje vaikka käyttää säännöllisenä lääkkeenä sekä hoitavaa, että avaavaa astmalääkettä.

Itselläni on kolme astmalääkettä päivittäisessä käytössä. 

  • Hoitava, jota otetaan kahdesti aamuin illoin
  • Pitkävaikutteinen avaava, jota otetaan aamuin illoin
  • Avaava, jota otetaan tarvittaessa päivän mittaan ja annostuksena siinä minulla on, että niin monta kertaa kuin tarvitsee, joka käytännössä on tällä hetkellä 3-10 suihkausta per päivä

Astmaatikolle sopivat pesuaineet

Vaikean astmani vuoksi en todellakaan voi käyttää arjessani mitä tahansa pesuaineita! Esimerkiksi tosi moni kaupan kylpyhuoneen puhdistussuihke käy hengitykseeni ja saa aikaan hengenahdistusta sekä hengityksen vinkumista.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Samoin joskus esimerkiksi laivan hytin tai hotellihuoneen lakanoissa nukkuminen saa hengitykseni vinkumaan, vaikka luulisi, että tuollaisissa paikoissa pestäisiin hellävaraisilla pesuaineilla?!

Onneksi Saaren Taialla on apu tuohon asiaan, sillä Saaren Taika siivoussaippua käy oikeastaan likaan, kuin likaan ja sen käyttö ei käy hengitykseeni, eikä myöskään kuivata ihoani tai ärsytä käsi-ihottumaani, vaikka  siivoaisin ilman käsineitä!

Saaren Taika siivoussaippua sopii niin sisälle kuin uloskin ja kotona lähes kaikkeen mitä keksiikään puhdistaa, mm, uunin puhdistukseen, ikkunoiden pesuun, auton pesuun, puutarhakalusteiden puhdistukseen, vessan pesuun, saunan pesuun, lattioiden pesuun, tasojen puhdistukseen, you name it!

Saaren Taika siivoussaippua käy mm. kylpyhuoneen puhdistukseen

Alla muutamia Saaren Taika asiakkaiden laittamia kuvia Saaren Taika siivoussaippua kokemuksista

”Ennen ja jälkeen saunan lasiovi. Meillä tosi kalkkinen vesi (omakaivo) ja kalkki lähti hyvin Greippi siivoussaippualla.”

”Pesin valkoisen nahkasohvan Saaren Taika siivoussaippualla. Se todella toimii!”

”Oman kaivon vesi on ajan saatossa (15vuotta) aiheuttanut pahoja värjäymiä pesuhuoneen laattoihin. Luultiin, että niihin ei auta muu kuin laattojen vaihto, sillä sen verran monella eri ”tökötillä” on yritetty putsata. Toisimpa kuitenkin kävi ja nopean testauksen perusteella greippi-siivoussaippua auttoi tähänkin! En malta odottaa, että pääsen joku päivä pesemään pesuhuoneen oikein huolella, sillä tälläkin nopealla pikapesulla sai jo ihmeitä aikaan! Taidetaanpa säästyä remontilta!”

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

”Liitteenä kuvat Siivoussaippuan käytöstä pinttyneen kaasulieden puhdistuksessa. Raastoin vajaa puoli teelusikallista ja sumutin lämmintä vettä, annoin vaikuttaa 30min ja poistin tiskiharjalla ja liinalla. Ihan loisto- ja nykyään myös luottotuote!”

Saaren Taika pyykkietikka sopii astmaatikolle

Myös pyykinpesussa saan olla tarkkana millaisilla pesuaineille pyykkimme pesen, sillä moni pesuaine ja etenkin huuhteluaine saa hengitykseni yöllä vinkumaan. Onneksi kaikki Saaren Taika pyykkietikat ovat tähän mennessä sopineet minulle vaikeasta astmastani huolimatta ja lorauttamalla pyykkietikkaa reilusti, jää pyykkiinkin ihanasti raikasta tuoksua.

Mikään ei olekaan ihanampaa, kuin mennä vastapestyihin lakanoihin ja tuoksutella vaikkapa Talvi pyykkietikan raikasta ja aromaattista tuoksua lakanoissa. Se saa nukkumisenkin tuntumaan ylelliseltä!

Luulen, että pyykkietikka myös neutraloi pesuaineiden kemikaaleja, koska käyttämällä pyykkietikkaa, voin käyttää myös joitakin tuoksuvia pyykinpesuaineita ilman, että hengitykseni vinkuu öisin.

Arkeni astmaatikkona

Arki vaikean astman kanssa ei ole helppoa. On niin monta asiaa, joka voi aiheuttaa hengenahdistusta ihan noista pesuaineista lähtien hajuvesiin, hiuslakkoihin, pakokaasuihin, kukkasiin, eläimiin, pölyyn ja niin edelleen ja ärsyttävintä tässä on se, että minä kun rakastan tuoksuja! Rakastan hajuvesiä, rakastan huonetuoksuja, rakastan tuoksuvia pesuaineita, mutta astmani takia on vain harvoja tuoksuvia tuotteita mitä voin käyttää!

Saaren Taian tuotevalikoimasta onneksi toistaiseksi kaikki ovat sopineet minulle. Saaren Taika Konetiskitabletti ei aiheuta hengenahdistusta, kun avaan tiskikoneen luukun pesun jälkeen, samaten Saaren Taika astianhuuhtelukirkaste sopii käyttööni, eikä ole aiheuttanut hengenahdistusta.

Myös Saaren Taian tuoksukynttilät ja huonetuoksut ovat meillä kovassa käytössä, eikä ongelmia ole tähän mennessä vielä ollut. Ja meillä tosiaan noita huonetuoksujakin on joka huoneessa, ja pimeään vuodenaikaan vähintään kaksi kynttilää palaa kerrallaan siellä missä oleskellaan!

Mutta tällaista on arkeni vaikean astman kanssa. Itselle se on jo niin totuttua, osaan valita kaupasta nopeasti ne aineet, joita pystyn käyttämään ja kaikki mikä löytyy Saaren Taialta, niin käytämme tietenkin Saaren Taikaa, se kun on minulle monesti se ainoa merkki joka sopii, etenkin saippuoiden ja rasvojen suhteen.

Ja tätä samaa on raportoinut moni muukin hajusteherkkä, allergikko ja astmaatikko, että Saaren Taika tuotteet sopivat, jopa nekin, joissa on tuoksua.

Kokemuksia Saaren Taika tuotteista voi lukea heidän kotisivuiltaan ja kannattaa käyttää vaikkapa hakutoimintoa!

Jos etsii jotakin tiettyä asiaa, esimerkiksi nyt vaikkapa astmaatikoiden kokemuksia, niin kannattaa laittaa valikon hakukenttään “astma kokemuksia” ja avaa haluamansa tuotteen kokemus sivun.

Sivun sisältä voi vielä hakea näppäinkomennolla “CTRL & F” jolloin voi etsiä tiettyä sanaa tekstin seasta, eli vaikkapa sanaa “astma” tuoksukynttilän kokemuksista, jolloin löytyy mm. seuraavaa:

”Niittyliljan tuoksu sopii makuuhuoneeseen loistavasti, siitä tykkää niin isäntä kuin emäntäkin 😉 Tykkään myrkyttömistä tuoksukynttilöistä, astmaatikkona kaikkia tuoksuvia en voi käyttää, mutta Saaren Taika tuoksukynttilät ja huonetuoksut eivät aiheuta oireita!”

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.