Aneriojärven luonnonsuojelualue

Aneriojärven luonnonsuojelualue

Aneriojärvi on peltojen ympäröimä kaunis järvi Kiskonjoen vesistön yläosassa. Järvi on runsasravinteinen kaislajärvi ja rantoja reunustavassa ilmaversoiskasvillisuudessa on järvikorte vallitsevin.
Ensimmäisellä reissullamme Aneriojärvelle, oli ilma mitä kurjin, niinpä tuli mieleeni kokeilla kameran heilautus -kuvaustekniikkaa ja se kannatti, sillä lopussa näkyvä kuva on valittu kahdesti Saatchi Art sivujen Spotlightiin.
Linnusto on melko monipuolinen ja lajistoon kuuluu monia lintuvesien tunnuslajeja. Lähes kaikki tavalliset sorsalinnut ovat edustettuna. Myös rantalintuja ja ruovikkolajeja löytyy useita. Mainittakoon muutamia: luhtahuitti, ruskosuohaukka sekä ruoko- ja rytikerttunen. Aneriojärvi on merkittävä muutonaikainen levähdyspaikka, jolloin alueella tavataan runsaasti mm. laulujoutsenia sekä hanhia.

 Aneriojärven luontopolku on noin 600 metriä pitkä ja päättyy Lintupiilo -nimiseen majaan josta on kääntyminen takaisin.   Pitkospuita pitkin pääset ylittämään kirkasvetisen hiekkapohjaisen Varesjoen. 

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Aneriojärvellä on tarkkailtu lintuja 10 000 vuoden ajan ja kivikaudella lintujen levähdyspaikoille viriteltiin verkkoja ja pesistä kerättiin munia. Linnun sulkia käytettiin nuolten periin, vaatetukseen ja eristeenä. Suomen ensimmäinen soitin, huilu, on valmistettu joutsenen putkiluusta.       

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Your work has been chosen to be featured in the ’New Shoots: Contemporary’ Collection on Saatchi Art’s homepage. You can see the collection here: http://www.saatchiart.com/art-collection/Photography/New-Shoots-Contemporary-Photography/153961/101895/view
Your work has been chosen to be featured in the Spotlight on Scandinavia Collection on Saatchi Art’s homepage. You can see the collection here: http://www.saatchiart.com/art-collection/Painting-Photography-Printmaking/Spotlight-on-Scandinavia/153961/111609/view

Sijainti: Helsingintiellä, Aneriojärvi, 25410 Salo
Lähteet: http://www.ymparisto.fi/fi-FI/Luonto/Suojelualueet/Natura_2000_alueet/Aneriojarvi(5280)
Aneriojärven opastekyltit

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY