Addikti on aina addikti?

Addikti on aina addikti?
Olen selvinnyt monesta addiktiosta. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen toki ne huumeet. Olin koukussa ekstaasiin, sitten heroniiniin, sitten amfetamiiniin, sitten bentsoihin ja subutexiin. Pääsin kuitenkin lopulta niistä.

Tervehdys ihana lukijani!

Mikäli olet seurannut blogiani tai minua pidempään, niin tiedätkin, että olen joskus ollut huumekoukussa suonensisäisiin huumeisiin. Siitä ajasta on jo kuitenkin pian 20 vuotta aikaa, mutta vaikka selvisin huumeista, en ole selvinnyt addiktiosta. 

Olen jo vuosia ymmärtänyt olevani addiktoitunut moneen eri asiaan. Uskon olevani läheisriippuvainen, kännykkäaddikti sekä työnarkomaani.

Addiktiot joista olen selvinnyt

Olen selvinnyt monesta addiktiosta. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen toki ne huumeet. Olin koukussa ekstaasiin, sitten heroniiniin, sitten amfetamiiniin, sitten bentsoihin ja subutexiin. Pääsin kuitenkin lopulta niistä.

Pääsin myös kynsienpureskelusta, jota oli tehnyt pikkulapsesta asti yli 30 vuotta. Pääsin tupakasta ja alkoholista. Alkoholiin en kylläkään myönnä olleeni addiktoitunut, se oli ehkä enemmän seuran aikaansaama tapa.

Uskon olevani ajoittain sokeri, suola ja rasva addikti, mutta eniten tällä hetkellä olen työnarkomaani.

Edes lomalla en voi olla tekemättä töitä ja muutaman päivän lomailun jälkeen sydän ja sielu janoaa tietokoneen ääreen kehittämään nettisivujamme, blogejamme, mainoksiamme, analysoimaan tilastoja ja pohtimaan parannettavaa ja kehitettävää. Ja tällä tarkoitan siis kunnon työpäivää koneen äärellä, sillä olipa arki, viikonloppu tai loma, aamuni alkaa aina ”pienellä” työnteolla.

Minä yrittäjänä

Se on se asia, joka mielestäni erottaa menestyvän yrittäjän duunarista. Duunari tekee kellon mukaan töitä. Noin 8 tuntia päivässä, viisi päivää viikossa. Menestyvä yrittäjä tekee töitä aina, kun tarvitaan. Pienemmissä yrityksissä enemmän, suuremmissa ehkä vähän vähemmän?

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Olen tavannut yrittäjiä, jotka tekevät kellon mukaan töitä. Heillä on ollut duunarin mielen asenne, eikä yksikään näistä kohtaamistani henkilöistä toimi enää yrittäjänä.

En väitä, että oma tapani olisi mikään hyvä tapa, enkä varsinkaan, että kenenkään muun tulisi toimia samalla tavalla, mutta uskon kuitenkin, että menestyvän yrityksen takana on sellaista Elon Musk -tyyppistä paloa, jossa työtunteja ei lasketa ja töitä tehdään silloin kun on tarve ja niin paljon kuin tietyn tuloksen saavuttamiseen vaaditaan.

Läppärillä töitä lomalla

Itse herään aina aamuisin useimmiten kello neljän aikaan, oli sitten arki, viikonloppu tai loma. Aloitan aamuni tarkastamalla mainostemme tehokkuuden ja tekemällä tarvittaessa muutamia uusia mainoksia.

Tarkistan myös muuta statistiikkaa ja teen toimia niiden mukaisesti. Monesti kirjoitan aamulla myös blogia sekä ajastan julkaisuja someen.

Aamukahvini ei ole aamukahvi, jos en saa nauttia sitä tietokoneen ääressä! Rakastan kauniita maisemia myös! Kotona tai mökillä saatan kesken aamukahvini syöksyä kuvaamaan auringonnousua, ja joskus myös tuotteita auringonnousussa. 

Tyrni Luksus Spa saippua auringonnousussa

Uskon, että menestyvän yrityksen alkutaipaleella tällaisesta palosta työhön voi olla hyötyä. Kun ei arvota vapaa-aikaansa yli tulosten, saattaa ehkä saavuttaa menestyksen nopeammin. Tottakai sillä on myös negatiiviset vaikutuksensa, jos on ”aina” töissä, mutta kuka mitäkin sitten arvostaa..

Itse rakastan nähdä tuloksia. Lomailu ja vapaa-aika eivät ole minulle läheskään niin tärkeitä, kuin saada tuloksia aikaan.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Onko addiktio geneettistä vai yksilön itsensä kehittämää?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että geneettiset tekijät voivat vaikuttaa yksilön alttiuteen kehittää riippuvuutta aineista tai tiettyihin toimintoihin.

Geneettinen taipumus ei kuitenkaan tarkoita, että addiktio olisi automaattisesti peruuttamaton tai väistämätön tila.

Ympäristötekijät, kuten elämäntapa, kasvatus ja sosiaaliset olosuhteet, voivat myös vaikuttaa addiktioihin.

On tärkeää huomata, että geneettinen alttius ei takaa addiktiota, mutta se voi lisätä riskiä altistua riippuvuudelle tietyissä olosuhteissa.

Lisäksi geneettiset tekijät voivat vaikuttaa siihen, miten yksilö reagoi tiettyihin aineisiin tai toimintoihin, mikä voi osaltaan vaikuttaa addiktion kehittymiseen.

Vaikka geneettinen alttius voi vaikuttaa addiktioiden esiintymiseen, on tärkeää huomata, että monet addiktiot ovat monimutkaisia sairauksia, joihin vaikuttavat useat tekijät, kuten psykologiset, sosiaaliset ja ympäristölliset tekijät.

Huumeaddiktista työnarkomaaniksi

Ehkä minulla on geneettisesti enemmän taipumusta addiktoitua eri asioihin? Ehkä syynä on ADHD (ADD), jonka aiheuttama ylikeskittyminen on fiksoitunut työhön tai tuloksiin? Tai ehkä vaan rakastan työtäni?

Niin tai näin. En koe työaddiktoitumisestani olevan haittaa, ainakaan niin paljoa kuin olisi esim. alkoholiaddiktiudella tai huumeaddiktiudella  joten olen ihan iloinen, että oma addiktoitumiseni on kohdistunut työhöni 🙂

 

Kiitos, että luit!

 

Lisää mielenkiintoisia juttuja blogissani:

SOSIAALISTEN TILANTEIDEN PELKO, PAKOTETTU YRITTÄJÄKSI

TIEDÄTKÖ MITEN NÖYRYYTTÄVÄÄ SOSSUSSA KÄYMINEN ON?

KIITOS, ETTÄ PAHOINPITELIT MEIDÄT!

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 803 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

Syksyinen hemmotteluhetki kotona

Haluatko hemmotella itseäsi ja kumppaniasi/kaveriasi kotona, lue vinkit!

Syksy on täydellistä aikaa pysähtyä, rentoutua ja hemmotella itseään ja läheisiään. Kun ulkona tuulee ja sataa, mikä olisikaan parempaa kuin sytyttää kynttilöitä, laittaa rentouttavaa musiikkia soimaan ja nauttia spa-hetkestä oman kodin lämmössä.

Saaren Taian legendaarinen Teepuushampoo nyt nestemäisenä & alekoodi!

Koska oma elämäni olisi todella hirvittävää puolessa päivässä rasvoittuvien hiusteni ja kutisevan päänahkani kanssa, ilman kehittämääni Teepuu palashampoota, olen 100% vakuuttunut, että tämä uusi nestemäinen Teepuu shampoo tulee olemaan paras ja ikiaikainen suosikkini for ever!

Kesän 2023 suosituimmat postaukset

Kesä 2023 oli täynnä unohtumattomia hetkiä, ja blogini heijasteli tätä innostusta. Nyt, kun syksy on saapunumassa ja kesä on jäämässä taakse, on täydellinen aika katsahtaa taaksepäin ja muistella niitä postauksia, jotka keräsivät eniten huomiota ja inspiroivat lukijoitani.

%d bloggaajaa tykkää tästä: