Addikti on aina addikti?

Addikti on aina addikti?
Olen selvinnyt monesta addiktiosta. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen toki ne huumeet. Olin koukussa ekstaasiin, sitten heroniiniin, sitten amfetamiiniin, sitten bentsoihin ja subutexiin. Pääsin kuitenkin lopulta niistä.

Tervehdys ihana lukijani!

Mikäli olet seurannut blogiani tai minua pidempään, niin tiedätkin, että olen joskus ollut huumekoukussa suonensisäisiin huumeisiin. Siitä ajasta on jo kuitenkin pian 20 vuotta aikaa, mutta vaikka selvisin huumeista, en ole selvinnyt addiktiosta. 

Olen jo vuosia ymmärtänyt olevani addiktoitunut moneen eri asiaan. Uskon olevani läheisriippuvainen, kännykkäaddikti sekä työnarkomaani.

Addiktiot joista olen selvinnyt

Olen selvinnyt monesta addiktiosta. Ihan ensimmäisenä tulee mieleen toki ne huumeet. Olin koukussa ekstaasiin, sitten heroniiniin, sitten amfetamiiniin, sitten bentsoihin ja subutexiin. Pääsin kuitenkin lopulta niistä.

Pääsin myös kynsienpureskelusta, jota oli tehnyt pikkulapsesta asti yli 30 vuotta. Pääsin tupakasta ja alkoholista. Alkoholiin en kylläkään myönnä olleeni addiktoitunut, se oli ehkä enemmän seuran aikaansaama tapa.

Uskon olevani ajoittain sokeri, suola ja rasva addikti, mutta eniten tällä hetkellä olen työnarkomaani.

Edes lomalla en voi olla tekemättä töitä ja muutaman päivän lomailun jälkeen sydän ja sielu janoaa tietokoneen ääreen kehittämään nettisivujamme, blogejamme, mainoksiamme, analysoimaan tilastoja ja pohtimaan parannettavaa ja kehitettävää. Ja tällä tarkoitan siis kunnon työpäivää koneen äärellä, sillä olipa arki, viikonloppu tai loma, aamuni alkaa aina “pienellä” työnteolla.

Minä yrittäjänä

Se on se asia, joka mielestäni erottaa menestyvän yrittäjän duunarista. Duunari tekee kellon mukaan töitä. Noin 8 tuntia päivässä, viisi päivää viikossa. Menestyvä yrittäjä tekee töitä aina, kun tarvitaan. Pienemmissä yrityksissä enemmän, suuremmissa ehkä vähän vähemmän?

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Olen tavannut yrittäjiä, jotka tekevät kellon mukaan töitä. Heillä on ollut duunarin mielen asenne, eikä yksikään näistä kohtaamistani henkilöistä toimi enää yrittäjänä.

En väitä, että oma tapani olisi mikään hyvä tapa, enkä varsinkaan, että kenenkään muun tulisi toimia samalla tavalla, mutta uskon kuitenkin, että menestyvän yrityksen takana on sellaista Elon Musk -tyyppistä paloa, jossa työtunteja ei lasketa ja töitä tehdään silloin kun on tarve ja niin paljon kuin tietyn tuloksen saavuttamiseen vaaditaan.

Läppärillä töitä lomalla

Itse herään aina aamuisin useimmiten kello neljän aikaan, oli sitten arki, viikonloppu tai loma. Aloitan aamuni tarkastamalla mainostemme tehokkuuden ja tekemällä tarvittaessa muutamia uusia mainoksia.

Tarkistan myös muuta statistiikkaa ja teen toimia niiden mukaisesti. Monesti kirjoitan aamulla myös blogia sekä ajastan julkaisuja someen.

Aamukahvini ei ole aamukahvi, jos en saa nauttia sitä tietokoneen ääressä! Rakastan kauniita maisemia myös! Kotona tai mökillä saatan kesken aamukahvini syöksyä kuvaamaan auringonnousua, ja joskus myös tuotteita auringonnousussa. 

Tyrni Luksus Spa saippua auringonnousussa

Uskon, että menestyvän yrityksen alkutaipaleella tällaisesta palosta työhön voi olla hyötyä. Kun ei arvota vapaa-aikaansa yli tulosten, saattaa ehkä saavuttaa menestyksen nopeammin. Tottakai sillä on myös negatiiviset vaikutuksensa, jos on “aina” töissä, mutta kuka mitäkin sitten arvostaa..

Itse rakastan nähdä tuloksia. Lomailu ja vapaa-aika eivät ole minulle läheskään niin tärkeitä, kuin saada tuloksia aikaan.

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Onko addiktio geneettistä vai yksilön itsensä kehittämää?

Tutkimukset ovat osoittaneet, että geneettiset tekijät voivat vaikuttaa yksilön alttiuteen kehittää riippuvuutta aineista tai tiettyihin toimintoihin.

Geneettinen taipumus ei kuitenkaan tarkoita, että addiktio olisi automaattisesti peruuttamaton tai väistämätön tila.

Ympäristötekijät, kuten elämäntapa, kasvatus ja sosiaaliset olosuhteet, voivat myös vaikuttaa addiktioihin.

On tärkeää huomata, että geneettinen alttius ei takaa addiktiota, mutta se voi lisätä riskiä altistua riippuvuudelle tietyissä olosuhteissa.

Lisäksi geneettiset tekijät voivat vaikuttaa siihen, miten yksilö reagoi tiettyihin aineisiin tai toimintoihin, mikä voi osaltaan vaikuttaa addiktion kehittymiseen.

Vaikka geneettinen alttius voi vaikuttaa addiktioiden esiintymiseen, on tärkeää huomata, että monet addiktiot ovat monimutkaisia sairauksia, joihin vaikuttavat useat tekijät, kuten psykologiset, sosiaaliset ja ympäristölliset tekijät.

Huumeaddiktista työnarkomaaniksi

Ehkä minulla on geneettisesti enemmän taipumusta addiktoitua eri asioihin? Ehkä syynä on ADHD (ADD), jonka aiheuttama ylikeskittyminen on fiksoitunut työhön tai tuloksiin? Tai ehkä vaan rakastan työtäni?

Niin tai näin. En koe työaddiktoitumisestani olevan haittaa, ainakaan niin paljoa kuin olisi esim. alkoholiaddiktiudella tai huumeaddiktiudella  joten olen ihan iloinen, että oma addiktoitumiseni on kohdistunut työhöni 🙂

 

Kiitos, että luit!

 

Lisää mielenkiintoisia juttuja blogissani:

SOSIAALISTEN TILANTEIDEN PELKO, PAKOTETTU YRITTÄJÄKSI

TIEDÄTKÖ MITEN NÖYRYYTTÄVÄÄ SOSSUSSA KÄYMINEN ON?

KIITOS, ETTÄ PAHOINPITELIT MEIDÄT!

 

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.