ADD/ADHD etu yrittäjyydessä sekä Saaren Taian varovainen liikevaihtoarvio vuodelle 2018

ADD/ADHD etu yrittäjyydessä sekä Saaren Taian varovainen liikevaihtoarvio vuodelle 2018

Moikka moi ihana lukijani!

Tänään aamulla uutisartikkeli ADHD:sta sekä yhteiskunnan suhtautumisesta siihen pysäytti minut.

Jos meillä olisi yhteiskunta, jossa ADHD:n kanssa elävä voisi uskoa päätyvänsä mahtaviin rooleihin ja tehtäviin omana erityisenä itsenään, meillä ei olisi tarvetta kasvattaa jokaisesta mahdollisimman samanlaista ja samoilla perustaidoilla varustettua..

ADHD-lapsi saattaa joutua kuulemaan kommentteja siitä, miksi hän ei toimi kuten muut. Sellaiset sanat ja lauseet voivat muovata elämää ja oman itsen arvostusta ja ”oikeanlaisuutta” aikuisuuteen asti..

Tyypillisimmillään ADHD:hen liittyy hyviä taitoja ihmisten innostamisessa ja vahvaa motivaatiota viedä itselle tärkeitä asioita eteenpäin. Meidän aikuisten pitäisi osata kiinnittää huomiota näihin..

Nimen omaan! ADHD/ADD ei ole pelkästään keskittymis- ja harkintakyvyn puutetta, se on myös parhaimmillaan suuri voima uusien ja rohkeidenkin ideoiden totauttamisessa ja maaliin viemisessä! Itse olen tästä todella hyvä esimerkki. Elämäni alkutaipale meni ”hiukan” huonosti, mutta saatuani ADD diagnoosin aikuisena, aloin ymmärtää käyttäytymistäni, sekä syitä mistä tietyt arjen vaikeudet johtuivat. Aloin tietoisesta harjoittelemaan niiden kanssa elämistä, sekä tiettyjen piirteiden hillitsemistä (joka 90% ajasta ei onnistu, mutta kuitenkin tiedostan ne). Olen tullut huomaamaan, että ADD ja nopea reaktiokykyni erilaisiin asioihin ja muuttuviin olosuhteisiin ei ole haitaksi elämässäni laisinkaan. Olen myös huomanut, että rohkeus ja nopeus lähteä toteuttamaan joskus päättömänkin villejä ideoita on ollut pelkästään eduksi minulle!

Eilen taas nimittäin pitkästä aikaa kävin katsomassa mille tämän vuoden liikevaihtomme näyttää ja kesällä Salon Seudun Sanomille antamassani haastattelussa varovaisesti arvioimani 200 000€ on jo kauan sitten jäänyt taakse ja tämän hetkinen varovainen arvioni on, että tuplaamme tuon summan vuoden loppuun mennessä.

Miksi siis neurologiset ongelmat nähdään edelleenkin vain haittana? Olen useista eri lähteistä lukenut, että monella menestyvällä yritysjohtajalla on ADD tai ADHD. Miksi näistä ei opita ja miksi näitä ei tuoda esille enemmän?

Nopeus liiketoiminnassa voi useasti olla enemmän hyödyksi kuin haitaksi. Ja harkinnan puutteesta itse ainakin olen useimmiten hyötynyt. Olenkin kirjoittanut aiemminkin useita kertoja siitä, että jos olisin syntynyt neurologisesti normaaliksi, olisi minulla luultavasti jäänyt se ensimmäinen valokuvanäyttelyni pitämättä. Se ensimmäinen valokuvanäyttely toimi sykäyksenä tälle kaikelle. Jos olisin ollut seurauksia harkitseva ihminen, en olisi rohjennut vähäisillä kuvaustaidoillani pitää suurta näyttelyä Liedon kunnantalolla, enkä lukuisia muita näyttelyitä sen jälkeen. En varsinkaan olisi alkanut valmistaa käsityönä erikoisia alumiinikelloja ja -saunamittareita saati lähtenyt perustamaan nollabudjetilla käsityöläisten verkkokauppaa Saloon!

Ja jos olisin seurauksia harkitseva ihminen, en olisi kirjoittanut sitä blogipostausta pyykkietikan paikallisesta yksinmyyntimafiasta, josta poiki erään paikallisen yrityksen uhkailusoitto, joka toimi sykäyksenä koko Saaren Taian synnylle.

Ajattelemattomuudesta on ollut minulle siis paljon etua. Toki siitä on ollut about 100x enemmän haittaa, mutta tämän hetkiseen tilanteeseeni peilattuna kaikki ne mokat ja kärsimykset ajattelemattomuuteni vuoksi on ollut kärsimyksieni arvoisia. Jos siis olet kuten minä, niin älä anna itsesi musertua pienten kärsimysten tai nolojen mokiesi alla, vaan katso suurempaa kuvaa, varmasti noista isoja ”paskamyrskyjä” aiheuttavista luonteenpiirteistä on toisinaan sinulle myös hyötyä. Koita valjastaa ne hyödyt kuljettamaan sinua kohti jotakin päämäärää ja nauti kyydistä 🙂

Pidän itseäni siis onnekkaana, että olen syntynyt tällaisena kuin olen, enkä pahemmin mieti mitä ”kamalaa” tästä ja tästä voi nyt seurata, sillä pelkästään harkitsemalla ja pelkäämällä seurauksia voi pahimmillaan tukahduttaa aivan kaiken luovuuden ja rohkeuden itsestään, ja vaikka tuhannesta hullusta ideasta vain yksi osuu maaliin, voi se yksi olla se ainoa mitä tarvitaan 🙂

Nuorempana tietty elämä oli aika hankalaa ja kaikki miljoonat ikävät seuraukset mihin harkitsemattomuuteni johti, tuntui silloin ylitsepääsemättömän kamalilta, mutta onneksi olen selvinnyt elossa tänne asti ja nyt voi katsoa taakse ja myhäillä hyvillä mielen, että tuska oli kärsimisen arvoinen 🙂

Kiitos, että luit. Jos sinua kiinnostaa hypätä kyytiin Saaren Taian kasvuun, niin etsimme jälleenmyyjiä sellaisille alueille, joilla meillä ei vielä edustusta ole, olet siis enemmän kuin tervetullut mukaan 🙂 Rekisteröidy jälleenmyyjäksi täällä b2b.saarentaika.com

 Vastaa


%d bloggaajaa tykkää tästä: