80-luvun omakotitalon vesivahinko ja lievät homevauriot, kuivaus ja korjaus projekti

vesivahinko remontti (1)
Nyt, kun suurimmasta järkytyksestä on vihdoin selvitty, niin pystyy tarttumaan taas kirjoitusprojektiinkin ja kertoa mitä hirvittävää kodistamme paljasti vain muutama päivä upean spa-osastomme valmistumisen jälkeen! Sattui nimittäin niin, että talomme pikkuvessassa piti kääntää lavuaari toisin päin, ja pyysin remonttimiestä tätä asiaa tutkimaan. Uutiset olivat pysäyttävät, kun hän huomasi, että allaskaapin takana vessanseinä oli mustunut ja siellä oli ilmiselvä kosteusvahinko.

Moikka moi arvoisa lukijani!

Nyt, kun suurimmasta järkytyksestä on vihdoin selvitty, niin pystyy tarttumaan taas kirjoitusprojektiinkin ja kertoa mitä hirvittävää kodistamme paljasti vain muutama päivä upean spa-osastomme valmistumisen jälkeen!

Sattui nimittäin niin, että talomme pikkuvessassa piti kääntää lavuaari toisin päin, ja pyysin remonttimiestä tätä asiaa tutkimaan. Uutiset olivat pysäyttävät, kun hän huomasi, että allaskaapin takana vessanseinä oli mustunut ja siellä oli ilmiselvä kosteusvahinko.

Ajattelimme, että jokunen kuukausi sitten putkiliikkeen asentama bidee-suihku olisi vuotanut, se nimittäin vuosi heti asennuksen jälkeen ja putkifirma kävi sen kiristämässä. Luulimme, että kyseessä on sen vuodon aikaiset kosteusvahingot ja pyysimme remonttimiestä purkamaan allaskaapin ja tutkimaan asiaa.

Yllätys olikin suuri, kun remppamies kertoi havainnoistaan! Nimittäin vuoto oli jatkunut jo jonkun aikaa ja seinistä alaosat purettuaan hän oli havainnut, että välipohjan betonilaatta lillui vettä!

Lopulta alkuperäisen vuotokohdan selvittyä, pystyimme laskemaan, että vettä oli vuotanut talomme rakenteisiin yli vuoden ajan!

Tässä kohtaa emme vielä tienneet vahingon laajuutta taikka aiheuttajaa, mutta olimme heti tottakai yhteydessä vakuutustyhtiöömme, josta paikalle tilattiin vahinkotarkastaja.

Muutaman päivän kuluttua tarkastaja saapui ja vahingon koko laajuus kävi ilmi meille.

Vuoto ei ollutkaan ollut vessan putkissa, vaan vuonna 2020 helmikuussa tehdyn keittiöremontin jäljiltä asennetuissa keittiön putkissa. Putkifirma kävi meillä kytkemässä keittiöremontin (nro 2) yhteydessä lämminvesivaraajan ja astianpesukoneen lavuaarin putkistoihin ja yksi näistä liittimistä, joka oli kytketty talon vanhoihin putkiin, oli ajan mittaan alkanut vuotaa. 

Milloin vuoto on alkanut, sitä on mahdotonta sanoa, mutta talossa oli niin älytön systeemi, että vesiputket menivät lattian alle muovisen suojaputken sisässä, jonka toinen pää oli u:n muotoisesti nostettu ylös vessassa. Ja, kun vettä oli valunut keittiöstä koko suojaputken mitalta, oli se lopulta alkanut vuotaa vessan lattian sisään. Siksi vessasta oli vuoto havaittu ja aluksi luultu, että vuoto on vessan putkistossa.

Alla näkyvässä kuvassa keittiön kaapiston hyllyt ja korit on jo purettu pois edestä ja vuotavan putken edestä poistettu paksummat putket, joiden takana tämä vuoto oli salaa saanut aiheuttaa vahinkojaan ties miten pitkään.

Seuraavassa kuvassa näkyy paksummat putket, joiden edessä siis on vielä ollut hylly sekä roskisvaunut, eli vuotoa on ollut täysin mahdotonta havaita purkamatta jotakin edestä

Koti määrättiin tyhjennettäväksi ja lattiat sekä seinien alaosat purettavaksi vessan, keittiön, toisen makuuhuoneen, eteisen ja olohuoneen alueilta. Kuivatuksen ja jälleenrakentamisen arvioitiin kestävän pitkään.

Kun lopulta saimme korvauspäätöksen vahingosta ja alkoi myös betonilaatan kuivatus. Korvauksessa oli ikävähennys 40%, koska vuodon oli aiheuttanut talon vanhan putken väsyminen ja tämä väite perustui putkifirman raporttiin, jossa hei väittivät, että olivat liittäneet uudet lavuaarin putket talon vanhoihin vesiputkiin ja käyttäneet vahaa liitintä.

“Putkiliitoksen vuodosta kiinteistölle aiheutunut suoranainen vesivahinko on korvattava vahinkoa edeltävään tasoon asti.”

Onneksi olen kuvaavaa sorttia ja tykkään ottaa kuvia eri projekteista muistoksi ja niinpä olin kuvannut myös tuon vesihanakorjauksen kaikilta osin ja pystyin valokuvista todistamaan vakuutusyhtiölle, että liitin oli uusi ja lopulta valuutustarkastajan vierailun ja todisteiden esittämisen jälkeen saimme myös sen lopun 40% korvauksesta. Naurettavan vähän silti, yhteensä n. 20 000€.

Keittiön vesiputkien asennus

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Tervetuloa tutustumaan blogiini – elämäni ja intohimoni peilikuvaan. Olen Johanna, 48-vuotias yrittäjä, jonka sydän sykkii vahvasti eteläisen Suomen saariston kauneudelle. Elämäni polku on kulkenut monen mutkan kautta, sisältäen pitkäaikaisen masennuksen, ADHD:n ja sosiaalisten tilanteiden pelon haasteet. Nämä kokemukset ovat muokanneet minua, mutta myös opettaneet arvostamaan pieniä hetkiä ja luonnon rauhaa ympärilläni.

Valokuvaus on intohimoni, jonka kautta vangitsen hetkiä ja maisemia, jotka puhuttelevat syvältä sielustani. Historia kiehtoo minua loputtomasti, tarjoten ikkunan menneisiin aikoihin ja tarinoihin, jotka elävät yhä meissä. Perheenäitinä pyrin välittämään tämän saman arvostuksen ja uteliaisuuden lapsilleni, opettaen heille luonnon ja historiamme kunnioitusta.

Kun voimani sallivat, rakastan puuhata puutarhassamme, jossa kasvien hoito tuo sekä mielenrauhaa että konkreettista satoa. Veneily on toinen pakopaikkani; se tarjoaa vapauden tunteen ja yhteyden veteen, joka on aina ollut minulle tärkeä elementti.

Blogissani jaan kokemuksiani, ajatuksiani ja seikkailujani, jotka peilaavat elämääni saaristossa. Toivon, että tarinani inspiroivat sinua löytämään oman polkusi ja rohkaisevat kohtaamaan elämän tuomat haasteet pää pystyssä. Tule mukaan matkalleni – tutkimaan, oppimaan ja kasvamaan yhdessä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 808 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Tali-ihottuma päänahassa ja kulmakarvoissa sekä miten sain taliköhnän pois

Itse olen saanut kulmakarvojeni alueen taliköhnän rauhoittumaan sivelemällä Saaren Taika Keramidi boosteria ihonhoitorutiinissani erityisesti tali-ihottuman vaivaamille alueille, eikä taliköhnää ole enää ilmaantunut.

Alkavan kevään sisustusjuttuja merenrantahuvilassa ja huonetuoksu, joka kestää vuosia

Kenet muun kevät villitsee aina uusiin sisustusideoihin? Takan center pieceksi asetin maailman pitkään kestävimmän huonetuoksun, eli Saaren Taika Decor huonetuoksun, jotka itsellänikin kestää kaikki reippaasti yli vuoden, mutta nyt saatiin eräältä asiakkaalta juuri palautetta, että hänellä on Saaren Taika huonetuoksu kestänyt jo yli 2 vuotta!

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Tyrähän se siellä ja melkein near death experience

Mulla on ollut kuulemma haasteita heräämisessä nukutuksesta ja koska yleiskuntoni on laskenut todella paljon edellisen leikkauksen jälkeen ja painoakin on tullut, olen tiedostanut koko ajan, että tyrät ei saa enää revetä, että seuraavasta leikkauksesta en enää selviä.