80-luvun omakotitalon vesivahinko ja lievät homevauriot, kuivaus ja korjaus projekti

vesivahinko remontti (1)
Nyt, kun suurimmasta järkytyksestä on vihdoin selvitty, niin pystyy tarttumaan taas kirjoitusprojektiinkin ja kertoa mitä hirvittävää kodistamme paljasti vain muutama päivä upean spa-osastomme valmistumisen jälkeen! Sattui nimittäin niin, että talomme pikkuvessassa piti kääntää lavuaari toisin päin, ja pyysin remonttimiestä tätä asiaa tutkimaan. Uutiset olivat pysäyttävät, kun hän huomasi, että allaskaapin takana vessanseinä oli mustunut ja siellä oli ilmiselvä kosteusvahinko.

Moikka moi arvoisa lukijani!

Nyt, kun suurimmasta järkytyksestä on vihdoin selvitty, niin pystyy tarttumaan taas kirjoitusprojektiinkin ja kertoa mitä hirvittävää kodistamme paljasti vain muutama päivä upean spa-osastomme valmistumisen jälkeen!

Sattui nimittäin niin, että talomme pikkuvessassa piti kääntää lavuaari toisin päin, ja pyysin remonttimiestä tätä asiaa tutkimaan. Uutiset olivat pysäyttävät, kun hän huomasi, että allaskaapin takana vessanseinä oli mustunut ja siellä oli ilmiselvä kosteusvahinko.

Ajattelimme, että jokunen kuukausi sitten putkiliikkeen asentama bidee-suihku olisi vuotanut, se nimittäin vuosi heti asennuksen jälkeen ja putkifirma kävi sen kiristämässä. Luulimme, että kyseessä on sen vuodon aikaiset kosteusvahingot ja pyysimme remonttimiestä purkamaan allaskaapin ja tutkimaan asiaa.

Yllätys olikin suuri, kun remppamies kertoi havainnoistaan! Nimittäin vuoto oli jatkunut jo jonkun aikaa ja seinistä alaosat purettuaan hän oli havainnut, että välipohjan betonilaatta lillui vettä!

Lopulta alkuperäisen vuotokohdan selvittyä, pystyimme laskemaan, että vettä oli vuotanut talomme rakenteisiin yli vuoden ajan!

Tässä kohtaa emme vielä tienneet vahingon laajuutta taikka aiheuttajaa, mutta olimme heti tottakai yhteydessä vakuutustyhtiöömme, josta paikalle tilattiin vahinkotarkastaja.

Muutaman päivän kuluttua tarkastaja saapui ja vahingon koko laajuus kävi ilmi meille.

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Vuoto ei ollutkaan ollut vessan putkissa, vaan vuonna 2020 helmikuussa tehdyn keittiöremontin jäljiltä asennetuissa keittiön putkissa. Putkifirma kävi meillä kytkemässä keittiöremontin (nro 2) yhteydessä lämminvesivaraajan ja astianpesukoneen lavuaarin putkistoihin ja yksi näistä liittimistä, joka oli kytketty talon vanhoihin putkiin, oli ajan mittaan alkanut vuotaa. 

Milloin vuoto on alkanut, sitä on mahdotonta sanoa, mutta talossa oli niin älytön systeemi, että vesiputket menivät lattian alle muovisen suojaputken sisässä, jonka toinen pää oli u:n muotoisesti nostettu ylös vessassa. Ja, kun vettä oli valunut keittiöstä koko suojaputken mitalta, oli se lopulta alkanut vuotaa vessan lattian sisään. Siksi vessasta oli vuoto havaittu ja aluksi luultu, että vuoto on vessan putkistossa.

Alla näkyvässä kuvassa keittiön kaapiston hyllyt ja korit on jo purettu pois edestä ja vuotavan putken edestä poistettu paksummat putket, joiden takana tämä vuoto oli salaa saanut aiheuttaa vahinkojaan ties miten pitkään.

Seuraavassa kuvassa näkyy paksummat putket, joiden edessä siis on vielä ollut hylly sekä roskisvaunut, eli vuotoa on ollut täysin mahdotonta havaita purkamatta jotakin edestä

Koti määrättiin tyhjennettäväksi ja lattiat sekä seinien alaosat purettavaksi vessan, keittiön, toisen makuuhuoneen, eteisen ja olohuoneen alueilta. Kuivatuksen ja jälleenrakentamisen arvioitiin kestävän pitkään.

Kun lopulta saimme korvauspäätöksen vahingosta ja alkoi myös betonilaatan kuivatus. Korvauksessa oli ikävähennys 40%, koska vuodon oli aiheuttanut talon vanhan putken väsyminen ja tämä väite perustui putkifirman raporttiin, jossa hei väittivät, että olivat liittäneet uudet lavuaarin putket talon vanhoihin vesiputkiin ja käyttäneet vahaa liitintä.

”Putkiliitoksen vuodosta kiinteistölle aiheutunut suoranainen vesivahinko on korvattava vahinkoa edeltävään tasoon asti.”

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Onneksi olen kuvaavaa sorttia ja tykkään ottaa kuvia eri projekteista muistoksi ja niinpä olin kuvannut myös tuon vesihanakorjauksen kaikilta osin ja pystyin valokuvista todistamaan vakuutusyhtiölle, että liitin oli uusi ja lopulta valuutustarkastajan vierailun ja todisteiden esittämisen jälkeen saimme myös sen lopun 40% korvauksesta. Naurettavan vähän silti, yhteensä n. 20 000€.

Keittiön vesiputkien asennus

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 803 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

Syksyinen hemmotteluhetki kotona

Haluatko hemmotella itseäsi ja kumppaniasi/kaveriasi kotona, lue vinkit!

Syksy on täydellistä aikaa pysähtyä, rentoutua ja hemmotella itseään ja läheisiään. Kun ulkona tuulee ja sataa, mikä olisikaan parempaa kuin sytyttää kynttilöitä, laittaa rentouttavaa musiikkia soimaan ja nauttia spa-hetkestä oman kodin lämmössä.

Saaren Taian legendaarinen Teepuushampoo nyt nestemäisenä & alekoodi!

Koska oma elämäni olisi todella hirvittävää puolessa päivässä rasvoittuvien hiusteni ja kutisevan päänahkani kanssa, ilman kehittämääni Teepuu palashampoota, olen 100% vakuuttunut, että tämä uusi nestemäinen Teepuu shampoo tulee olemaan paras ja ikiaikainen suosikkini for ever!

Kesän 2023 suosituimmat postaukset

Kesä 2023 oli täynnä unohtumattomia hetkiä, ja blogini heijasteli tätä innostusta. Nyt, kun syksy on saapunumassa ja kesä on jäämässä taakse, on täydellinen aika katsahtaa taaksepäin ja muistella niitä postauksia, jotka keräsivät eniten huomiota ja inspiroivat lukijoitani.

%d bloggaajaa tykkää tästä: