2 parasta vaihtoehtoa retinolille sileän ja hehkuvan ihon aikaansaamiseksi

2 parasta vaihtoehtoa retinolille sileän ja hehkuvan ihon aikaansaamiseksi

Retinoli, retinoidi

Retinoli, joka tunnetaan myös A-vitamiinina, on keskeinen osa monien ihonhoitotuotteiden kaavaa. Sen anti-ageing-ominaisuudet tekevät siitä suositun valinnan niille, jotka etsivät sileämpää, nuorekkaampaa ihoa.

Kuitenkin, joillekin ihmisille retinoli, tai itseasiassa retinoidi, voi olla liian voimakas, aiheuttaen ärsytystä ja kuivuutta.

Retinoideista puhutaan yleensä nimellä retinoli, ja siksi itsekin käytän tätä sanaa artikkelissani, vaikkakin kasviperäinen retinoli, eli A-vitamiini, ei aiheuta iho-ongelmia, eikä sen käytössä ole kesälläkään rajoituksia. 

Tässä artikkelissa tarkastelemme erilaisia retinolin vaihtoehtoja, jotka voivat olla hellävaraisempia ihollesi, mutta tarjoavat silti tehokkaan ratkaisun ihonhoitoon.

Mitä eroa on retinolilla ja retinoideilla?

Retinoli on yksi tämän hetken käytetyimmistä anti-age ainesosista, eikä syyttä! Retinoli on kauneudenhoidon moniottelija, sillä siloitat juonteet ja häivytät pigmentti eroja ja taisteleepa retinoli myös tehokkaasti akneakin vastaan.

Retinoli ja retinoidit menevät usein sekaisin, ovathan se saman sukuisia raaka-aineita. Vaan mitä eroa on retinolilla ja retinoideilla?

Mitä on retinoidi?

Retinoidit ovat A-vitamiinin johdannaisia, jotka on muutettu retinoiinihapoksi yleensä reseptillä saatavissa ihonhoitotuotteissa.

Retinoidi on yleistermi perus ihonhoitotuotteiden retinolille että reseptiretinoideille.

Kun ihomme ikääntyy, alkaa luonnollinen kollageenin tuotantomme ja solujen vaihtuvuusprosessimme hidastua.

Tämän vuoksi ihollamme alkaa näkymään ikääntymisen merkkejä, kuten ihon veltostumista, juonteita, ryppyjä ja pigmenttiläiskiä.

Retinoidit stimuloivat ihomme fibroblasteja (kollageenista vastuussa olevia soluja), joka taas käynnistää solujen uudistumisen.

Tämä prosessi johtaa kuulaampaan, kirkkaampaan ihoon, jossa on vähemmän näkyviä juonteita ja ryppyjä sekä iho pysyy täyteläisempänä ja kiinteämpänä.

Koska retinoidit nopeuttavat kollageenin tuotantoa ja solujen uudistumista, ne voivat myös auttaa vähentämään aknea.

Mitä on retinoli?

Retinoli viittaa tyypillisesti retinoidityyppiin, jota käytetään reseptivapaissa ihonhoitotuotteissa.

Suurin ero on retinolin ja retinoidin välillä on retinolin molekyylirakenne. Retinoli on retinoiinihapon esiaste.

Ihossa retinoli muuttuu retinaldehydiksi, joka sitten muuttuu retinoiinihapoksi – molekyyliksi, jolla on myönteinen vaikutus ihoon. Retinaldehydi ei herkistä ihoa valolle, joten sen käyttö on turvallista myös auringossa.

Koska retinoli vaatii ylimääräisen muutoksen iholla retinoiinihapoksi, se on ei ole yhtä tujua, kuin retinoidit. Tämä on kuitekin eduksi mm. niille, joiden iho ei siedä suuria A-vitamiinipitoisuuksia.

Tämän vuoksi retinolia sisältävät ihonhoitotuotteet ovat huomattavasti siedetympiä kuin retinoideja sisältävät.

Retinolin luonnolliset vaihtoehdot

Bakuchiol

Bakuchiol on kasviperäinen ainesosa, joka on saanut paljon huomiota viime vuosina potentiaalisena retinolin korvikkeena. Se on peräisin Psoralea corylifolia -kasvista, ja sillä on useita etuja, jotka tekevät siitä ihanteellisen valinnan retinolille herkälle iholle.

Bakuchiol on kuin retinoli, mutta siedetympi ja sopii siten myös nuoremmalle iholle sekä päivänkäyttöön kesälläkin.

Bakuchiol toimii kuten retinoli ja tutkimusten mukaan se vähentää merkittävästi ryppyjä ja hyperpigmentaatiota, eli ihon värimuutoksia. 

Bakuchiol tehostaa kollageenituotantoa ja saa ihostasi pehmeämmän ja kimmoisamman. 

Lisäksi sen vaikutuksesta hyperpigmentaatioon voi olla apua myös aknearpien häivyttämisessä!


Bakuchiol booster kasvoöljy


Osta Bakuchiol booster

Bakuchiol booster Luksus kasvoöljy auttaa vähentämään juonteita iholla sekä parantamaan ihon rakennetta ja sävyä.

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Bakuchiol booster auttaa stimuloimaan ihosi kollageenin tuotantoa sekä suojaa ihoasi oksidatiiviselta stressiltä.

Saaren Taika Bakuchiol booster Luksus kasvoöljy sisältää ihohuokosia tukkimattomia öljyjä ja on siksi sopiva tuote myös akneiholle. Bakuchiol booster kasvoöljyä suositellaan käytettäväksi jo ennen näkyviä vanhenemisen merkkejä, eli jo noin parikymppisestä lähtien.

Runsaasti aktiivisia ainesosia sisältävä kasvoöljymme on erittäin korkealaatuinen ja sen tarkkaan valitut raaka-aineet auttavat ihoasi säilyttämään sen kosteutensa, kimmoisuutensa ja kuulautensa paremmin kuin mikään muu tuote markkinoilla!

Ruusunmarjaöljy

Ruusunmarjaöljy on rikas kasviöljy, joka sisältää pieniä määriä all-trans-retinoiinihappoa. 

Ruusunmarjaöljy on täynnä C-vitamiinia, joka auttaa tukemaan kollageenisynteesiä ja torjumaan vapaita radikaaleja.

Lisäksi ruusunmarjaöljy on anti-inflammatorinen, mikä tarkoittaa, että se auttaa rauhoittamaan ärtynyttä ihoa ja vähentämään tulehdusta.

Ruusunmarjaöljyn hyödyt eivät rajoitu pelkästään sen retinoiinihapon sisältöön. Sen antioksidantit ja tulehdusta estävät ominaisuudet tekevät siitä ihanteellisen valinnan monille ihonhoitorutiineille, erityisesti niille, jotka etsivät luonnollisia ja hellävaraisia tuotteita.
Osta Argan Ruusunmarjaöljy

Saaren Taian hajusteeton Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy palauttaa ihosi kimmoisuuden sekä kosteustasapainon. Tämä ylellinen kasvoöljy imeytyy nopeasti ihoosi, ja sen jättämä lähes matta pinta tekee ihostasi sileän ja antaa sille kosteutetun lempeän tunteen, joka kestää pitkään.

Argan Ruusunmarja Luksus kasvoöljy sisältää yhdistelmän tarkkaan valittuja arvokkaita ja tehokkaita öljyjä kasvojen ihon sileyden ja kuulauden aikaansaamiseksi.

Luksus kasvoöljy sisältää ruusunmarjaöljyä (rosehip), joka tehostaa kasvoöljyn kosteuttavia ominaisuuksia ja auttaa palauttamaan ihosi kimmoisuuden. Ruusunmarjaöljy sisältää runsaasti rasvahappoja, A- ja C-vitamiineja. Nämä ainesosat auttavat ehkäisemään tehokkaasti ikääntymisen merkkejä, sekä saattavat vähentävää ihon pigmettiläiskiä. Se auttaa ihohuokosia supistumaan sekä tasoittaa ihon väriä antaen ihollesi kauniin kuulauden.

Luonnolliset ja tehokkaat vaihtoehdot retinolille (retinoidille)

Retinolin vaihtoehdot ovat moninaiset ja erilaiset ainesosat tarjoavat monenlaisia etuja. Olipa valintasi bakuchiol tai ruusunmarjaöljy, on tärkeää muistaa, että jokaisen ihonhoitotuotteen tulisi olla osa kattavaa ihonhoitorutiiniasi, joka sisältää myös kosteutusta, puhdistusta ja aurinkosuojaa.

Tämä auttaa varmistamaan, että iho saa tarvitsemansa hoidon ja suojan, jotta se pysyy terveenä ja nuorekkaana.

Vaikka retinoli, eli retinoidi, on tehokas ainesosa ihonhoitotuotteissa, se ei siis välttämättä sovi kaikille. Jos olet kokeillut retinolia ja huomannut, että se aiheuttaa ihon ärsytystä tai kuivuutta, voi olla hyvä idea kokeilla jotain näistä retinolin vaihtoehdoista. Ne voivat tarjota samanlaisia etuja kuin retinoli, mutta ilman sivuvaikutuksia.

Tässä artikkelissa olen tutkinut joitakin suosituimpia retinolin vaihtoehtoja. Toivottavasti tämä tieto auttaa sinua tekemään päätöksen siitä, mikä ihonhoitotuote sopii parhaiten sinulle ja ihollesi.

Lue blogissani lisää aiheeseen liittyen: 

TESTISSÄ PARAS BAKUCHIOL BOOSTER KASVOÖLJY!

TESTISSÄ SAAREN TAIKA ARGAN RUUSUNMARJA KASVOÖLJY, KOKEMUKSIA KASVOÖLJYSTÄ

Saaren Taian kauneusblogissa retinolista kattavammin:

MAINOS: Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle

MAINOS PÄÄTTYY

Ahh! Ihana, ihana retinoli (A-vitamiini)! Juonteiden pahin vihollinen!

Akne ja retinoli

Retinoli lisää kollageenin tuotantoa ja vähentää ryppyjä

A-vitamiini


Saaren Taika Shop