14 vuotta siitä pahoinpitelystä

Tänään ei huvita tervehtiä ystävällisesti lukijaani. Se ei jotenkin sovi yhteen sen kanssa mitä aion nyt kirjoittaa.

14 vuotta sitten huhtikuussa tapahtui jotakin, joka silloin oli maailmani romahdus ja pitkän pitkän vaikean taipaleen alku, mutta joka tänään on ollut ihana uuden elämäni synnyinlaukaus.

14 vuotta sitten huhtikuussa nuorimmaiseni (silloin 4kk), isä yritti tappaa minut oman kotimme eteisessä, 8-vuotiaan tyttäreni katsoessa kauhuissaan vieressä.

Miksi ihmeessä haluan kirjoittaa tällaisesta nyt, kun asiat on hyvin ja koko tapahtuma liki unohtunut?

Nuorimmaiseni on nyt 14-vuotta. Muutaman viikon ajan hän on pitänyt isäänsä yhteyttä Whatsapin kautta. En tiedä kenen aloitteesta ja miten usein, mutta yhteydenpitoon liittyvät seikat toivat elämäämme takaisin aikoja sitten unohtuneet stressin ja pelon.

Rohkea tyttäreni, joka on käynyt läpi oman vuosia kestäneen selviytymiskamppailunsa halusi kertoa veljelleen miltä veljeä oli kaikki nämä vuodet suojeltu: Syyn miksi kukaan meistä ei halua olla tekemisissä hänen isänsä kanssa.

Tänään pihatöiden jälkeen, kun makasin sängyssä hiljaa hyvän kotitekoisen ruuan syötyäni, alkoi mieleeni tulvia muistikuvia tapahtumasta. Mietin millaisin sanoin tyttäreni on kertonut asiasta veljelleen. Kertoiko hän millaisessa pelossa ja kauhussa hän katsoi kun isäpuoli kuristaa äitiä ja heittelee ympäri eteistä, olohuonetta ja makkaria niin, että korvakorut äidin korvista hajoaa ja taulut tippuu sirpaleiksi seiniltä?

Vai kertooko hän millainen sankari hän oli pienenä tyttönä kun näki äidin tajuttomana eteisen lattialla yli 100-kiloisen isäpuolen hypätessä äidin rinnan päälle, jolloin hän päätti toimia ja pelasti äidin hengen tulemalla väliin ja lentäessään itse isäpuolensa toimesta voimalla seinään?

MAINOS: "Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

Tällaisia muistoja tulvi mieleeni ihanien valkoisten petivaatteideni alla, kauniissa turvallisessa kodissani yli 90 kilometrin päässä tuosta kauhujen tyyssijasta.

14 vuotta. Eikä asia jätä meitä vieläkään rauhaan.

Kauhukirjoituksia löytyi vanhasta blogissani, jonka olemassa oloa en ole muistanut enää vuosiin, mutta jonka nyt löysin helposti Googlesta. Nyt ne muistuvat elävästi mieleeni ja mietin sitä pelkoa, joka pienen 8-vuotiaan mielessä on ollut tapahtumahetkellä ja monta monta vuotta sen jälkeen!

Muistan ne vuodet, jotka nukuimme kaikki kolme samassa sängyssä ja ne hassulta nyt kuulostavat valheet, joita jouduin tyttärelleni kertomaan joka ikinen ilta, jotta hän uskalsi nukkua. Valehtelin tyttärelleni, että minulla on laserkatse, jolla näen ettei isäpuoli ole mailla eikä halmeilla ja ainoat joita näen ovat avaruusoliot tankkaamassa Teboililla. Oliot olivat tietenkin vaarattomia! Tällaisia höpöhöpöjuttuja lapseni halusi kuulla, jotta uskalsi illalla ummistaa silmänsä ja vaipua uneen äidin kainalossa.


https://melankoliaajavaloisiakuvia.blogspot.com/search/label/perhev%C3%A4kivalta

Kirjoituksen alussa näkyvä valokuvateos on muuten myynnissä Naisten Linjan verkkokaupassa. Naisten Linja tekee työtä väkivaltaa kohdanneiden naisten hyväksi ja olen itsekin saanut suurta apua ja lohtua heidän kauttaan. Oli suuri kunnia päästä mukaan heidän toimintaansa tekemällä valokuvateos heidän näyttelyynsä.

Katso teos täällä, ja osta vaikka 🙂

MAINOS: "Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle! MAINOS PÄÄTTYY

https://holvi.com/shop/jaasalaisuusgalleria/product/7c22f3392c776fb042fb130aea0ac33d/

Share:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn
Johanna

Koti saaressa blogissa kirjoittelee 47 vuotias Johanna. Pitkäaikaismasentunut, ADD- ja sosiaalistentilanteidenpelko diagnosoitu yrittäjä eteläisen Suomen saaristosta. Innokas valokuvaaja ja pohjattomasti historian janoinen perheenäiti, joka jaksamisensa mukaan tykkää puuhata puutarhassa ja käydä veneilemässä.

Tee sähköpostitilaus blogiin

Kirjoita sähköpostiosoite jolla tilaat sähköpostiisi ilmoitukset blogin uusista artikkeleista.

Liity 1 802 tilaajien joukkoon

Seuraa Somessa!

Bloglist Me
"Ei ruusufinnejä, ei kutisevaa ihoa, ei aknea, hyvästi kaikki iho ongelmat. Ja mikä parasta, voin jopa syödä vähän suklaatia, jos ihoni reagoi, tämä saippua kyllä pelastaa!"

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
"Tyttären akne katosi lähes kokonaan parin viikon käytön jälkeen."

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
ETSITKÖ MAJOITUSTA, JOKA TARJOAA YLELLISYYTTÄ JA MUKAVUUTTA LÄHELLÄ MATHILDEDALIA, TEIJOA TAI BROMARVIA VAI KENTIES SELKÄMEREN PUHTAIDEN VESIEN ÄÄRELTÄ?

UPEAT VILLAMME KUTSUVAT SINUT RENTOUTUMAAN, TARJOTEN MODERNIN VARUSTELUN, HIENOSTUNEEN LUKSUKSEN JA LAADUKKAAN MAJOITTUMISEN YHDESSÄ PAKETISSA!

Klikkaa kuvaa ja siirry sivustolle!
On Key

Related Posts

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella!

Mansikkaiho, keratosis pilaris, sarveistapit; näin pääset niistä eroon vain kahdella tuotteella! Olen aikaisemmin kärsinyt keratosis pilariksesta aina koko kylmän kauden ajan, mutta nyt viimeiset n. 5 vuotta olen ollut vaivasta vapaa, kiitos Saaren Taika -tuotteiden!

Huomaatko eron? Saaren Taika booster seerumit muuttivat ihoani välittömästi!

Booster seerumit tasoittivat ihoni rakennetta, madalsivat ryppyjä, tekivät ihostani kimmoisamman näköisen ja vähensivät ihoni punaisuutta sekä tasoittivat ihoni värisävyä. Ja kaikki tämä YHDEN käyttökerran jälkeen!

Aika vaikuttava lopputulos, eikö vain? Jo ensimmäisellä käyttökerralla huomasin ihoni olevan sileämpi, tasaisemman värinen ja yleisesti ottaen terveemmän ja hehkuvamman näköinen.

Finnlines Finnsirius kokemuksia Owner’s suitesta ja melkein neitsytmatkasta

Kuten niin usein lähes joka paikassa; kaikkien uusien juttujen kanssa on alussa ongelmia, ja niin oli Finnsiriuksellakin. Kerrotakoon kuitenkin heti tähän perään, että olipa ongelman laatu sitten mikä tahansa, on Finnsiriukselle onnistuttu saamaan sellainen henkilökunta, että olipa kyseessä maa-henkilökunta, tai kyydissä oleva, niin mikään ongelma ei jäänyt ratkaisematta ja palvelu oli aina erittäin lämmintä, ystävällistä, ratkaisukeskeistä sekä ylitsevuotavaa!

Eli mikään ongelma ei jättänyt hiventäkään negatiivista vivahdetta matkaamme ja siitä kiitos onnistuneelle rekrytoinnille ja asiakkaat hyvin huomioon ottavalle henkilökunnalle <3 Naantali - Långnäs - Kapelskär laivareitille saapui uutta, kun Finnlinesin uusi Superstar -luokan alus Finnsirius aloitti liikennöinnin syyskuussa 2023. Näin hypetystä ja mainoksia Finnsiriuksen neitsytmatkasta ja halusin tottakai kokea sen, onhan Finnlines kyydinnyt meitä useasti Itämerellä.

%d bloggaajaa tykkää tästä: